Protokoll från styrelsemöte den 14 februari 2002

Närvarande:

Thomas Larsson TLA
Per Fåhraeus PFÅ
Torsten Åstrand TÅS
Peter Johansson PJO
Lars Persson LPE
Christer Cedergren CCE
Mari Ryman MRY
Calle Ragnarsson CRA
Björn Gustafsson BGU
Micke Melander MME

Frånvarande:

Mats Qviberg MQV
Anna-Lena Högström ALH

§ 1 Öppnande av möte

PFÅ öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

§ 2 Justering av föregående protokoll

Protokollet godkändes.

§ 3 Fastställande av dagordning

Dagordningen godkändes. Den skall dock i fortsättningen vara tidsplanerad och med beslutspunkterna före rapporterna.

§4 Tävlingskommitténs rapport

TÅS berättade att:

Regler för JSM-Lag har fastställts och lagts ut på nätet.

Tävlingsprogrammet är klart för utskick till distrikten på remiss. På sikt skall programmet omfatta flera år, vilket ger mycket bättre framförhållning för alla parter.

Nya regler för mästarpoäng är under utarbetande och skall träda i kraft per den 1 juli 2002.

En ny instruktion för LK är på gång, liksom synpunkter till WBF angående den nya internationella lagboken.

BK S:t Erik hemställt om höjda bordsavgifter i Allsvenskan, men att TK avslagit detta önskemål.

BGU anmärkte på att reglerna för SM-Lag Seniorer ännu inte är klara, och att serieindelningen för Allsvenskans div 1 och 2 inte heller är klar. CRA lovade att sätta fart på detta.

BGU rapporterade att klövernålar i guld tagit slut för många år sedan och att nya inte beställts på grund av de höga kostnader detta skulle medföra.
Styrelsen beslöt att det skall finnas klövernålar i guld till självkostnadspris för de medlemmar, som erövrat 10 000 bronspoäng.

Styrelsen fastställde, att utbildningen av tävlingsledare på nationell nivå är en fråga för Medlemskommittén, även om ett samarbete med TK är önskvärt.

MRY rapporterade att EBL nu har krav på att lagen vid EM bär enhetlig klädsel vid spelborden och formell klädsel vid invigning och bankett.
Styrelsen beslöt att inköpa pikétröjor, tre per spelare, som skall användas vid spelborden, och som spelarna därefter får behålla, till en beräknad kostnad på 20.000 kronor.

Även kavajer och slipsar skall köpas in, men dessa skall återlämnas efter varje mästerskap. Kostnaden beräknades till 80.000 kronor.

I båda fallen skall TK naturligtvis försöka hitta billigare lösningar och helst en sponsor, som eventuellt kan kvarstå till EM 2004.

§5 Medlemskommitténs rapport

CCE rapporterade:

Disciplinnämnden har accepterat en arbetsordning, som innebär att fall skall vara handlagda senast 14 dagar efter det att alla handlingar inkommit.

Svensk Bridge Peter Johansson, Enköping, har gått igenom utgivningsplanen, form och innehåll, samt avtalet med Peter Ventura. De skall träffas inom en snar framtid.

Marknadsföring Peter Johansson, Borlänge, har tagit fram förslag till förbättringar av hemsidan, se bilaga.

MME rapporterade, att vi i vårt avtal med Swedish Connection, har rätt till 30 MB utan extra kostnad, men att vi utnyttjar 545. Detta kommer inte längre att accepteras. MME föreslog, att vi skulle skaffa en egen server, som placeras i Sundsvall till en kostnad på cirka 50.000 kronor. Styrelsen stödde detta förslag.

BGU påpekade att många medlemmar undrar vad förbundet gör med alla pengar från medlemsavgifter och mästarpoäng. Beslöts att i varje septembernummer av Svensk Bridge kortfattat i form av pajdiagram presentera föregående års bokslut.

Utbildning TLA presenterade ett bildspel, se bilaga, som visar planerna för utveckling av kursmateriel. En bärande pedagogisk princip är att utbildningarna skall vara i tre steg

Medlemmar CCE jobbar på ett förslag, där man återgår till att klubbarna redovisar medlemsavgifter, eventuellt via Ruter. Detta förslag skall tillställas höstens distriktsträff.

Han föreslog också att alla nya medlemmar skall ha rätt till nolltaxa, inte bara kursdeltagare. Styrelsen fattade inget beslut i denna fråga.

CCE meddelade slutligen att TLA och PJO bytt uppgifter, vilket innebär att Thomas skall ansvara för Marknadsföring och Peter för Utbildning.


§6 Ekonomikommitténs rapport

§7 Aktuella ärenden

Ekonomi och budget
Utfallet per den sista januari ligger något sämre än budget, medan januari månad låg mycket sämre. Detta beror på att kostnader, som budgeterats i andra månader, utfallit i januari.
Styrelsen bedömde att budgetering och uppföljning månadsvis inte ger önskad överblick och uppdrog åt Ekonomikommittén att utarbeta ett förslag på bättre rutiner. Uppföljningen skall anpassas så att styrelsen får relevant redovisning inför varje styrelsemöte.

EM-Lag i Malmö 2004

MME visade ett bildspel, som beskrev läget i projektet, se bilaga.

Styrelsen beslöt på grund av den ansträngda ekonomin, att endast förbundets anställda och förtroendevalda får arbeta i detta projekt. Arvoden kan endast utbetalas för sponsorraggning, och då efter avtalade villkor.

SM-veckan

LPE rapporterade att avtal är skrivna med såväl Skövde Kommun som First Resort Billingehus. Serveringen kommer att placeras i ett tält utanför spellokalen och åtminstone damfinalen kommer att spelas uppe på hotellet.
Spelprogrammet utökas med en bronstävling mitt på dagen, för att minska trycket på de två övriga.
Bemanningen är klar för Bulletinredaktionen, som i år förstärks med Bo Nilsson, som skall rapportera on line från alla finaler; Rama på nätet. Fred Gitelman har åtagit sig att kommentera, dock endast på engelska.
För brickläggning och tävlingsledning är ännu inte alla bitar på plats, men det mesta är klart.

Pensionärsprojektet

MME rapporterade att det inte fanns något nytt att rapportera. Styrelsen efterfrågade projektplanen för projektet, som skall skickas ut med protokollet.

SysKon

MME presenterade SysKon och planerna för framtiden. Beslöts att anslå 50.000 kronor för nästa budgetår, med MME som representant för förbundet.

§8 Konsulenten

Konsulentens rapport hade skickats ut i förväg, och behövde inte diskuteras på mötet.

§ 9 Kansli-Info

BGU rapporterade att löneförhandlingarna avslutats, att Eriks dator kraschat, och att han just nu jobbar med arbetsbeskrivningar för de kanslianställda, medan MME skall göra motsvarande för konsulenterna.

MRY påminde om att BGU lovat ta fram en förteckning över de avtal, som finns på kansliet.

§10 Övriga frågor

Icke-medlemmars deltagande i sanktionerade tävlingar.

Beslöts att kansliet skall skicka ett inbetalningskort på medlemsavgiften till dessa spelare. Om de betalar denna skall de ha de poäng de spelat in.

Avtal med e-bridge

BGU rapporterade, att dagens avtal endast innebär, att medlemmar i SBF kan spela om bronspoäng på e-bridge, dock med till 20% reducerad skala. För detta betalar e-bridge 0,25$ per kupong, och redovisar poängen månadsvis i en fil för inläsning.

 

§11 Åtgärdslista

Nedanstående punkter har åtgärdats:

MQV Placering av SBF:s medel SM-049 02-01-01

En kontroll har visat att likviditetsfonder är en utmärkt placering

MQV Avtal med EBL SM-049 02-01-01

Avtalet skrevs under den 11 januari av ordförandena Qviberg och Rona.

LPE Avtal med Gjerling och Ryman SM-049 02-01-01

Gjerling har visserligen ännu inte skrivit på, men avtalet kommer inte att omförhandlas

MME Pressmeddelande om SM-Lag Seniorer SM-049 01-12-18

Ett pressmeddelande gick ut i slutet av december.

§ 12 Avslutning

PFÅ avslutade mötet och tackade för visat intresse.

 

 

Vid protokollet               Justeras

 

Björn Gustafsson            Per Fåhraeus