Tävlingsbestämmelser

 

Filbyter Cup 2007




 

1               Anmälan, spelprogram och startavgifter

 

Anmälan till Filbyter Cup (FC) våren 2007 skall vara TK Carl Ragnarsson tillhanda senast 8 januari 2007. Anmälan görs skriftligt, med tydligt angivande av lagkapten, eventuellt lagnamn – om det skiljer sig från kaptenens namn – samt lagets ordinarie medlemmar inkl medlemsnummer.

 

Anmälan sänds till [1]LTK under adress

                             Filbyter Bridge

                             Att: LTK

                             Danmarksgatan 19D

                             582 31  LINKÖPING

 

eller via e-post till:  carl.ragnarsson@linkoping.se

 

Fullständigt spelprogram för vårsäsongen, innefattande speldagar och dessa tävlingsbestämmelser, distribueras till lagkaptenerna så snart spelordning för de båda inledande omgångarna fastställts. Se även Filbyter Bridges hemsida på internet,  http://www.bridgefederation.se/filbyter_bridge/

Lagkaptenen ansvarar för att samtliga lagets spelare – inklusive reserver – är medvetna om innehållet i dessa bestämmelser.

 

Startavgiften är i kvalet 20 kr/spelare och match (om 12 br), i cupspelet 40 kr/spelare och match (om 24 br), i match om tredje pris samt i finalen uttas ingen startavgift.

 

 

2               Definitioner

 

2.1                Spelare

 

Med spelare avses person som är medlem i någon klubb ansluten till [2]FSB eller annat nationellt bridgeförbund och som är ordinarie medlem av ett lag eller som vid något tillfälle varit reserv i ett lag ingående i Filbyter Cup.

Medlemskontroll genomförs vid före första speltillfället. Spelare som påträffas ej vara medlem skall av tävlingsledningen tilldelas FSB:s inbetalningskort för medlemsavgifter. Uppföljning skall ske innan FC färdig-spelats.

För att vara berättigad att deltaga samt därmed berättigad till mästarpoängberättigad, krävs medlemskap i klubb ansluten till FSB eller annat nationellt bridgeförbund.

 

2.1.1             Ordinarie spelare

 

En spelare får ej deltaga i fler lag än ett. En spelare anses vara ordinarie så snart vederbörande spelat fler än 12 brickor för ifrågavarande lag.

 

2.1.2             Byte av lagtillhörighet

 

Det står varje spelare fritt att byta lagtillhörighet så länge vederbörande ej deltagit i någon match i FC. En spelare som deltagit som reserv under fler än 12 brickor är att betrakta som ordinarie lagmedlem. Eventuella dispensärenden behandlas av LTK, vars beslut ej kan överklagas.


2.1.1             Reserv

 

Med reserv avses spelare som vid starten av FC ej är ordinarie medlem i något lag eller som ej spelat fler än 12 brickor för något i FC ingående lag. Reserven anses vara ordinarie medlem i laget så snart vederbörande spelat fler än 12 brickor för ett och samma lag.

 

2.1.1.1          Användande av reserv

 

Reserver får fritt hämtas bland spelare som ej deltager i FC samt bland spelare som ej spelat fler än 12 brickor för ett och samma lag i FC.

Observera att denna något liberala regel är till för att lösa situationer som lagen med normal framförhållning rimligen inte kunnat förutse. Regeln får inte uppfattas att stimulera till deltagande i fler lag än ett.

Missbruk kan komma att medföra skärpning av bestämmelser för användande av reserv.

 

 

2.1.1.2          Otillåten reserv

 

Lag som använt sig av otillåten reserv, enligt p 2.1.3.1, bestraffas med 10 VP avdrag på det uppnådda matchresultatet, dock lägst ned till noll. Det icke-felande laget behåller sitt resultat.

 

 

2.2                Lag

 

Ett lag får bestå av maximalt sex ordinarie spelare, av vilka samtliga skall vara medlemmar i klubb ansluten till FSB eller annat nationellt bridgeförbund. Det är alltså inte nödvändigt att representera en och samma klubb.

 

 

3               Spelupplägg Filbyter Cup våren 2007

 

3.1                Allmänt

 

FC spelas under vårsäsongen januari-mars i tre olika faser; kvalificeringsfasen, knock out-fasen och finalspelet.

 

 

3.1.1             Kvalificeringsfasen

 

Kvalificeringsfasen består av åtta 12-brickorsmatcher. Gemensamma givar i respektive rond. Matcherna spelas utan ”halvleksbyte”. De till FC anmälda lagens inledande två matcher lottas, d v s slumpen avgör vilka lag som möts. Match 3 t o m match 8 spelas modell Gröna Hissen; mötena i match 3 spelas på basis av ställningen efter match 1 på så sätt att ettan möter tvåan, trean möter fyran osv dock med förbehållet att man ej får mötas fler gånger än en under kvalificeringsfasen.


3.1.2             Knock out-fasen

 

Efter de inledande åtta kvalificeringsmatcherna går de 12 främst placerade lagen vidare till knock out-fasen. Från och med nu spelar lagen ren cuptävling, där minsta IMP-differens är avgörande.

 

 

3.1.2.1                   Återkvalsturneringen

 

De från kvalificeringsfasen utslagna lagen erbjuds deltaga i ett återkval om två platser i kvartsfinalen. Nya lag, som ej deltagit i kvalificeringen, är välkomna att deltaga i återkvalsturneringen men kan ej spela om platser i kvartsfinalen. För att vara berättigad till dessa platser krävs, att minst tre av spelarna i återkvalslaget har deltagit i något lag – inte nödvändigtvis i ett och samma lag – i kvalificeringsfasen.

I valhänseende (se p 3.1.2.2 nedan) inför kvartsfinalen anses det segrande laget i återkvalet ha placerat sig näst sist och tvåan i återkvalet sist, av de lag som gått vidare från kvalificeringsfasen.

Återkvalet spelas över två spelkvällar enligt Gröna Hissen-modell (LTK förbehåller sig rätten till annan tävlingsform vid litet lagantal) med tre 8-brickorsmatcher respektive kväll. Vid Gröna Hissen lottas de två första matcherna, därefter samma spelform som i kvalificeringsfasen. Gemensamma givar i samtliga matcher.

 

3.1.2.2          Matcher i åttondelsfinalen (12 lag återstår)

 

De 12 från kvalificeringsfasen främsta lagen är direktkvalificerade till åttondelsfinalen.

Lagen spelar 24 gemensamma givar fördelade på två halvlekar. Byte sker mellan halvlekarna.

 

Lagen med – från kvalet – placeringssiffra 1–6 väljer i tur och ordning motståndare bland lagen med placeringssiffra 7–12. Lägst placeringssiffra är hemmalag.

 

3.1.2.3          Matcher i kvartsfinalen (6+2 lag återstår)

 

Lagen spelar 24 gemensamma givar fördelade på två halvlekar. Byte sker mellan halvlekarna.

 

I kvartsfinalen återstår 6 lag plus de två lag som kvalificerat sig via återkvalsturneringen. De fyra lag med lägst placeringssiffra (= som placerat sig bäst) i kvalificeringsfasen väljer i tur och ordning bland de fyra lag med de högre placeringssiffrorna. Lagen från återkvalet anses ha de båda högsta placeringssiffrorna.

Alltså kan lag med de fyra lägsta placeringssiffrorna inte mötas i kvartsfinalen. Om ett lag med högre placeringssiffra från kvalificeringsfasen, i åttondelsfinalen slagit ut ett lag med lägre placeringssiffra, övertar det segrande laget den lägre placeringssiffran i den vidare tävlingen.

 

 

3.1.2.4          Matcher i semifinalen (4 lag återstår)

 

Lagen spelar 24 gemensamma givar fördelade på två halvlekar. Byte sker mellan halvlekarna.

I semifinalen återstår 4 lag. Det lag med lägsta placeringssiffran från kvalificeringsfasen väljer motståndare först. Laget har att välja bland de båda lag som har de högsta placeringssiffrorna från kvalificeringsfasen.

Laget med näst lägst placeringssiffra har att möta det lag som återstår sedan förstaseedade laget valt motståndare.

 


 

3.1.2.5          Särskiljning under kvalificeringen

 

I det fall sista kvalificeringsplats skall särskiljas tillämpas kvot. Härvidlag divideras lagets plusimp med lagets minusimp. Kvotberäkningen tillämpas med tre decimaler. Högsta kvot ger vidare avancemang.

 

3.1.2.6          Särskiljning i åttondels-, kvarts- och semifinaler

 

Minsta IMP-differens är avgörande för vidare avancemang. I det fall en match slutar lika i IMP gäller nedanstående bestämmelser för särskiljning i prioriteringsordning:

 

1.     Förlängning över 4 brickor

2.     Förlängning över ytterligare 4 brickor

3.     Omspel

 

3.1.3                         Finalspelet

 

Finalspelet består av två matcher; finalmatchen samt matchen om tredje pris.

 

 

3.1.3.1          Finalmatchen

 

Finalmatchen spelas över 64 förduplicerade givar fördelade på fyra ”kvartslekar”. Laget med lägst placeringssiffra är hemmalag, det andra laget bortalag. Hemmalaget väljer i vilken av ”kvartsleks”-kombinationerna  1+4 eller 2+3 de vill sätta sig först till bordet, motståndarna får den kvarvarande kombinationen. Detta innebär att om hemmalaget valt att sätta sig till bords först, i kvartlek 1+4 skall de inta sina spelplatser före det att bortalaget satt sig. Har man väl en gång satt sig vid bordet räknas platsen som intagen.

Med detta förfaringssätt – som f ö används relativt frekvent i internationella sammanhang – kan man alltså välja att spela mot samma motståndare i flera kvartlekar i följd.

Matchen kommer att spelas i s k bridgebio, där åskådarna kan följa spelet vid ena bordet via overhead och med kommentator(er) till spelet.

 

 

3.1.3.2          Matchen om tredje pris

 

Matchen om tredje pris spelas över 24 förduplicerade givar fördelade på två halvlekar. Byte sker mellan halvlekarna. Om möjligt kommer matchen helt eller delvis att följas i s k bridgebio.

 

 

3.1.3.3          Särskiljning

 

 

Minsta IMP-differens är avgörande segern. I det fall finalmatchen/matchen om tredje pris slutar lika i IMP gäller nedanstående bestämmelser för särskiljning i prioriteringsordning:

 

1.     Förlängning över 8 brickor (finalen), över 4 brickor (match om tredje pris)

2.     Förlängning över ytterligare 4 brickor (resp 2 brickor)

3.     Förlängning över ytterligare 4 brickor (resp 2 brickor)

4.     Delad seger (tredje pris)


 

3.2                Handicap

 

Handicapet är till för att utjämna, eller i varje fall försöka utjämna, spelstyrkeskillnader mellan lagen som deltar i FC. Avsikten med handicap är dessutom att ha en spelmiljö där alla lag skall kunna mötas under trivsamma, men också tävlingsinriktade, spelformer. Handicapsystemet baseras på närmast föregående säsongs Linköpingsserie och är knutet till det till FC anmälda lagets ordinarie konstellation, se vidare p 3.2.1-3.2.6.

Omräkning beroende på vilka ordinarie spelare som deltar i aktuell match vidtages ej. Om laget däremot deltager med en eller flera reserver vars LS-divisionstillhörighet höjer lagets rank i aktuell match(er), omräknas lagets handicap för de matcher som berörs. Det åvilar härvid detta lags kapten att meddela motståndarna och tävlingsledningen det faktum att laget deltar med reserv som höjer lagets ranking.

Lag som anmält färre spelare än sex, kommer automatiskt att få sin ranking förändrad – höjd eller sänkt – då antalet ordinarie spelare utökas till fem eller sex. Denna förändring påverkar dock ej tidigare spelade matcher

 

Observera skillnaden mellan Linköpingsserien, som spelas i divisionerna 1-4 under höstsäsongen, och FC som spelas divisionslöst under vårsäsongen. Förutom handicapsystemet har de båda serierna inga förbindelser.

Observera också att den bedömning som görs av lagets handicap helt och hållet grundar sig på det aritmetiska medelvärdet av LS divisionstillhörighet. Detta kan måhända ses som ett i många stycken för enkelt, och i vissa fall rent av orättvist, bedömningsunderlag men ger heller inte upphov till subjektiva bedömningar av de inblandade lagens spelstyrka. I det stora flertalet fall är LS divisionstillhörighet en tillräcklig värdemätare och får anses vara godtagbart underlag för handicapsättningen.

 

3.2.1             Lag som under våren 2007 är berättigade att spela i [3]LS division I

 

Dessa lag har handicap noll.

 

 

3.2.2             Lag som under våren 2007 är berättigade att spela i LS division II

 

Dessa lag har handicap motsvarande 0,75 IMP per bricka då man möter ett lag ur division I. I en tolvbrickorsmatch innebär detta att division II-laget startar med 9 IMP i bonus, vilka medräknas i slutresultatet.

Då man möter lag ur övriga divisioner har man ingen bonus.

 

 

3.2.3             Lag som under våren 2007 är berättigade att spela i LS division III

 

Dessa lag har handicap motsvarande ½ IMP per bricka då man möter ett lag ur division II, samt 1,25 IMP per bricka då man möter ett lag ur division I. I en tolvbrickorsmatch medför detta att division III-laget startar med 6 IMP i bonus mot ett division II-lag och 15 IMPs bonus mot ett division I-lag. Bonusimpen medräknas i slutresultatet.

Då man möter lag ur division III eller IV har man ingen bonus.


 

 

3.2.4             Lag som under våren 2007 är berättigade att spela i LS division IV

 

Dessa lag har handicap motsvarande 1 IMP per bricka då man möter ett lag ur division III, 1½ IMP per bricka mot ett lag ur division II samt 2,25 IMP per bricka mot ett lag ur division I. I en tolvbrickorsmatch innebär detta att division IV-laget startar med 12 IMP bonus mot ett division III-lag, 18 IMP bonus mot ett division II-lag och hela 27 IMP bonus mot ett division I-lag. Bonusimp medräknas i slutresultatet. Då man möter lag ur division IV har man ingen bonus.

3.2.5             Lag som under våren 2006 ej deltagit i LS

 

I de fall lag ej deltagit i Linköpingsserien anmäler sig, förbehåller sig LTK rätten att utifrån lagets spelarunderlag bedöma trolig LS-division. LTK:s beslut härvidlag kan inte överklagas.

 

 

3.2.6             Lag bestående av olika divisionstillhörighet

 

I de fall ett lag där medlemmarna består av spelare från olika LS-divisioner anmäler sig, beräknas lagets divisionstillhörighet som det aritmetiska medelvärdet av lagmedlemmarnas olika divisionstillhörighet. Avrundning sker till närmast hela divisionstillhörighet.

 

 

Exempel 1:           Fyra spelare anmäler sig i ett lag; A är våren 2007 berättigad att spela i division I, liksom B,

medan C  i division II och D i division III. Det till FC anmälda laget har då en divisions-

tillhörighet på (1+1+2+3)/4 = 1,75. Laget räknas som ett division II-lag.

 

Exempel 2:           Fem spelare anmäler sig i ett lag; A är våren 2007 berättigad att spela i division II, liksom B

och C, medan D och E ska spela i division IV. Det till FC anmälda laget har då en divisionstillhörighet på (2+2+2+4+4)/5 =2,8. Laget räknas som ett division III-lag.

 

Exempel 3:           Fem spelare anmäler sig i ett lag; A är våren 2007 berättigad att spela i division I, liksom B

och C, medanD och E ska spela i division IV. Det till FC anmälda laget har då en divisions-

tillhörighet på (1+1+1+4+4)/5 =2,2. Laget räknas som ett division II-lag.

 

Exempel 4:           Fyra spelare anmäler sig i ett lag; A är våren 2007 berättigad att spela i division I, B i

division II, C i division III och D i division IV. Det till FC anmälda laget har då en

divisionstillhörighet på (1+2+3+4)/4 =2,5. Laget räknas som ett division II-lag.

 

Exempel 5:           Fyra spelare anmäler sig i ett lag; A är våren 2007 berättigad att spela i division I, medan

resten av laget ska spela i division III. Det till FC anmälda laget har då en divisions-

tillhörighet på (1+3+3+3)/4 =2,5. Laget räknas som ett division III-lag.

 (Divisionsmajoriteten avgör.)

 

 

 


 

 

4               Matcher och speldagar

 

4.1                Allmänt

 

En match omfattar 12 brickor under kvalificeringsfasens matcher, 24 brickor under knock out-fasen samt 32 brickor i matchen om tredje pris och 64 brickor i finalmatchen. Samtliga givar fördupliceras.

Lag har rätt att ändra laguppställning till andra halvlek, men observera att detta i så fall klart skall framgå av den matchrapport som lämnas till [4]TL efter avslutad match.

 

FC spelas endast på av LTK fastställda centrala speldagar – dispens kan ges endast om synnerliga skäl föreligger, Lex Norrköping som exempel.

 

 

4.2                Ansvar för match

 

CTL ombesörjer att lokalen dukas för det antal matcher som skall spelas. Filbyter Bridge tillhandahåller brickor och matchprotokoll. Hemmalaget ansvarar för att matchrapport lämnas till TL efter avslutad match samt för kontroll av att spelarna sitter i rätt väderstreck innan spelet börjar.

 

 

4.3                VP-skalor och tabeller

 

25-0 skalan för respektive brickantal tillämpas.

En match anses ur mästarpoänghänseende vara vunnen då resultatet är 18–12 eller bättre – i annat fall oavgjord. Mästarpoängen beräknas på resultat utan handicap.

 

5               Walk over

 

Lag som ej kan spela på fastställd centraldag – ens med reserv(er) – bedöms med walk over där det lag som ej kunnat spela den aktuella centraldagen är att betrakta som ensamt skyldigt. Förlusten skrivs till 0–88 i IMP och 0–18 i VP. Det oskyldiga laget får VP enligt gällande bridgelagar, dock lägst 18 VP. Mästarpoäng utdelas ej.

 

 

6               Mästarpoäng

 

FC spelas om Svenska Mästarpoäng i silver enligt vad som framgår nedan. Vid oavgjord match, se p 4.3, halveras de i tabellen angivna mästarpoängen. Enligt FSB:s bestämmelser måste mästarpoäng utdelas efter resultat utan handicap.

 

                             Kvalificeringsfasen (12 br)           Seger ger 2,5 silverpoäng/spelare och vunnen match

                             Knock out-fasen (24 br)                Seger ger 5 silverpoäng/spelare och vunnen match

                             Final 1 (32 br)                                  Seger ger 5 silverpoäng/spelare

                             Final 2 (32 br)                                  Seger ger 5 silverpoäng/spelare

                             Match om tredje pris (32 br)         Seger ger 5 silverpoäng/spelare

                             Återkvalet Lilla Cupen                 Silverpoäng enligt tabell för lagbarometer (1/4 av lagen erhåller

                                                                                       silverpoäng) om i övrigt reglerna uppfylls

 

7               Rondtider

 

Rondtiden är 1 tim 40 min (inkl uträkning) för 12-brickorsmatcher, 2 timmar för 16-brickorsmatcher samt 3 tim 20 min för 24-brickorsmatcher.

 

 

8               Placering av spelare

 

1.     Det lag som är hemmalag skall placera sig Nord-Syd i öppet rum och Öst-Väst i slutet rum.

2.     Öppet rum har grå bordsnummermarkeringar och slutet orange.

3.     Hemmalaget har rätt att till första halvleken placera sig efter det att bortalaget intagit sina platser (§104C). Se dock undantag för spel i FINALEN.

4.     Om hemmalaget i andra halvlek spelar med något oförändrat par skall detta fortsätta i samma rum som i första halvleken (§104D).

5.     En ändrad parsammansättning är att betrakta som ett nytt par. Detta gäller sålunda även om endast en spelare utbytts. Härav följer att man i andra halvlek kan möta en, men inte två, spelare som man redan mött i första halvlek. (§104F). Se dock undantag för spel i FINALEN, samt p 6 nedan.

6.     Lag som möter parkonstellation(er) som spelar udda system har rätt att spela mot samma par (system) i båda halvlekarna, förutsatt att detta par (system) deltager även i andra halvlek.

7.     För match i vilken båda lagen spelar udda system, gäller endast 1 – 5 ovan.

 

 

8.1                Systemnivå

 

I FC är system med högst klassificeringsbeteckning (enligt FSB 2002-09-01) ”B-nivå”, tillåtna fram till och med semifinal. I finalen är ”A-nivå” tillåtet. Se FSB:s hemsida:

 

  http://www.bridgefederation.se/welcome/sysregler20020812.pdf

 

Par/lag som i finalen spelar udda system är skyldiga att i god tid (minst en vecka) före speldatum distribuera systemet samt förslag till användbara försvarsmetoder mot detsamma. Försummelse kan medföra att laget fråntas rätten att spela systemet i finalen.

 

 

8.2                Alert och STOP

 

Alertering är obligatorisk. Bud fr o m 4§ får inte alerteras.

STOP är obligatoriskt endast i FC final/match om tredjepris. Finalen spelas om möjligt med skärmar.

 


 

9               Ledning

 

9.1                Sanktion

 

FC sanktioneras av [5]ÖMTK att gälla spel om svenska mästarpoäng i silver. Därmed är LTK bundet att följa de direktiv ÖMTK utfärdar för tävlingar med spel om silverpoäng. Missbruk kan medföra utebliven sanktion, även för andra av Filbyter Bridge ansökta sanktioner.

 

 

9.2                Ansvarig arrangör

 

Filbyter Bridge står som ansvarig arrangör för FC. Styrelsen utser LTK. I denna tävlingskommitté skall ingå minst en ledamot av Filbyter Bridge egen tävlingskommitté.

 

9.3                LTK

 

Linköpingsseriens tävlingskommitté, LTK, ansvarar för organisationen av såväl Linköpingsserien som Filbyter Cup. LTK består av en överledare (CTL) samt en representant ur Filbyter Bridge tävlingskommitté. Överledaren är ansvarig för att det finns minst en licensierad tävlingsledare tillgänglig – åtminstone per telefon – varje centraldag.

 

                             Överledare, CTL:                            Carl Ragnarsson

                             Repr ur Filbyter Bridge TK:          Magnus Berg

                                                                                      

 

9.4                Tävlingsjury

 

Tävlingsjuryn utses av Filbyter Bridge tävlingskommitté säsongsvis.

TK:s representant eller dennes ersättare skall närvara vid jurysammanträdet.

 

Föreslagen jury våren 2007:

 

                             Mats Sjöberg (ordf)

                             Torbjörn Axelsson                        

                             Jan-Erik Thomasson

                             Göran Forss

                             Magnus Berg (TK)

                            

Juryns uppgift är att avhandla protester mot domslut. Juryn har i detta avseende samma befogenheter och skyldigheter som TL, att avkunna domslut utifrån för tillfället gällande bridgelagar.


 

9.5                Protester

 

Tjänstgörande TL avger domslut i lagtekniska frågor efter bästa förmåga.

Vid eventuella tveksamheter rådgörs med andra licensierade TL.

Protest mot TL:s domslut hänskjutes i första hand till CTL, f v b till tävlingsjuryn.

 

Vid protest mot domslut skall det formulär som tillhandahålls av LTK användas. Kortsitsen med bricknummer, giv, zonförhållanden nedtecknas liksom budgivning, slutbud och utspel. Båda parter framför sina synpunkter skriftligen på därför avsett utrymme, varvid väsentligheterna i protesten skall framhävas. Protestformuläret lämnas därefter till aktuell tävlingsledare, snarast möjligt.

 

Juryn behandlar ärendet så snart det är praktiskt genomförbart.

 

Protest mot juryns beslut lämnas till CTL f v b FSB lagkommission, vars beslut är slutgiltigt och prejudicerande.

 

Disciplinära beslut fattas av tjänstgörande TL. Dessa kan överklagas till LTK, vars beslut i ärendet är slutgiltigt och prejudicerande.

 

10             Priser

 

(Beslut om priser tas av Filbyter Bridge styrelse, då antalet lag fastställts)

 

I varje enskild match spelas om penningpriser, där seger ger laget xx kr medan en oavgjord match (se p 4.3) ger hälften av denna summa.

Slutsegraren i Filbyter Cup erhåller dessutom  xx kr, samt plaketter i guld. Andrapristagaren erhåller xx kr samt plakett i silver. Tredjepristagaren erhåller plakett i brons.

 


 

11             Speldagar

 

 

Tävlingsfas

Centraldag

Kval match 1 + match 2

To 11 januari

12 br/match

 

Kval match 3 + match 4

To 18 januari

12 br/match

 

Kval match 5 + match 6

To 25 januari

12 br/match

 

Kval match 7 + match 8

To 1 februari

12 br/match

 

Återkvalsturnering, del 1

To 8 februari

Rond 1-3, 8 br/match

 

Återkvalsturnering, del 2

To 15 februari

Rond 4-6, 8 br/match

 

Åttondelsfinaler

To 8 februari

24 brickor

 

Kvartsfinaler

To 1 mars

24 brickor

 

Semifinaler

To 8 mars

24 brickor

 

FINAL

64 brickor

To 15 mars          32 br

To 22 mars          32 br

Match om tredjepris

32 brickor

To 15 mars          24 br

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



[1] Linköpingsseriens Tävlingskommitté

[2] Svensk Bridge

[3] Linköpingsserien

[4] Tävlingsledaren

[5] Östra Mellansvenska Bridgeförbundets tävlingskommitté